شابلون چیست

شابلون چیست آموزش ساخت شابلون

« شابلون چیست » یکی از متداول ترین سوالاتی که مشتریان مجموعه لیزر کات مطرح می کنند. از آن جایی که یکی از مهم ترین وظایف این مجموعه پاسخ به سوالات و ابهامات کاربران و مشتریان خود می باشد، بر آن شدیم تا در مطلبی تحت عنوان شابلون چیست تهیه و تدوین کنیم تا شاید بسیاری از ابهامات در این زمینه پاسخ داده شود.  

معرفی

شابلون یک ورق یا یک قطعه از جنس پلاستیک ، پلکسی و یا فلز می باشد که طرح هایی خاص به منظور چاپ و یا الگو زدن روی آن ها بریده شده است. شابلون ها از لحاظ نوع و کاربرد طیف وسیعی دارند. از مهم ترین انواع شابلون ها می توان به شابلون سیلک ، شابلون رنگ کاری دیوار، شابلون هویه کاری ، شابلون تزئینی و… اشاره کرد.

شابلون های سیلک معمولا از نوعی پارچه ساخته می شوند. عملیات انتقال طرح بر روی شابلون های سیلک توسط موادی خاص انجام می شود. برای استفاده از شابلون سیلک از جوهر های مخصوص این کار استفاده می شود.

شابلون های رنگ کاری نوع دیگری از شابلون هستند که در زمینه های مختلفی می توان از آن ها استفاده نمود. از رنگ کاری اشکال مختلف روی دیوار گرفته تا تزئین کاپوچینو یا شله زرد کاربردهای این نوع شابلون را در بر می گیرد. از این نوع شابلون ها حتی می‌توان برای الگو زدن به وسیله مداد و یا رسم اشکال تکرار شونده نیز استفاده نمود که در این مطلب قصد معرفی شابلون های رنگ کاری را داریم.

متریال ساخت شابلون رنگ کاری چیست

شابلون های رنگ کاری عموما از سه نوع متریال ساخته می شوند که هریک کاربری خاصی دارند. البته هدف هر سه نوع شابلون، چاپ یا الگو زدن بر روی یک سطح صاف می باشد.

شابلون های چوبی ( mdf )

این نوع شابلون ها از جنس ورق ام دی اف ۳ میل ساخته می شوند. کاربرد این شابلون ها در مواردی ست که شابلون صرفا جهت استفاده کوتاه مدت ساخته می شود.

شابلون پلاستیکی

شابلون های پلاستیکی نسبت به شابلون های چوبی ام دی اف از ماندگاری و طول عمر بیشتری برخوردارند. همچنین این شابلون ها در مقابل ضربه مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. این نوع شابلون ها از جنس ورق پلاستیک ساخته می شوند. 

شابلون فلزی (استیل و آهن)

شابلون های فلزی نسبت به دیگر شابلون ها ماندگاری بیشتری دارند. اما شرایط نگهداری و نوع استفاده از شابلون نیز تاثیر زیادی در طول عمر شابلون دارد. به همین دلیل توصیه می شود پس از هربار استفاده از شابلون آن را به خوبی تمیز کرده تا برای استفاده های بعدی مشکلی پیدا نکند. شابلون های فلزی ضخامت کمتری نسبت به شابلون های ام دی افی و پلاستیکی دارند به همین دلیل باعث می شود به طور کاملا تخت روی سطح قرار گیرد و نوشته ها و اشکال پس از رنگ کاری از کیفیت خوبی برخوردار شوند.  

شرایط نگهداری از شابلون چیست

مانند همه وسایل و تجهیزاتی که به صورت روزانه از آن ها استفاده می کنیم می بایست نکاتی را برای نگهداری از شابلون ها برای استفاده های بعدی رعایت نمود. اولین موردی که باید به آن توجه نمود این است که پس از هربار استفاده و رنگ کاری باید شابلون ها شسته و تمیز شوند. شستن رنگ از سطح شابلون به دوعامل جنس شابلون و رنگ مورد استفاده بستگی دارد. رنگ های اکریلیک و پلاستیک و گواش توسط آب پاک می شوند اما در شابلون های چوبی چندین بار شستن شابلون باعث خراب شدن چوب و یا تاب برداشتن آن می شود. در مورد رنگ های روغنی و تینری نیز همین مساله صدق می کند. حلال رنگ پس از چند بار استفاده باعث خراب شدن چوب می شود.

روش ها مختلف شستشوی شابلون

شستشوی شابلون به دو روش امکان پذیر می باشد. اول اینکه شابلون را بر روی زمین قرار داده و حلال رنگ (آب و یا تینر) را بر روی دستمال ریخته و به آرامی بر روی شابلون بکشید. هنگام پاک کردن شابلون با دستمال احتیاط شود که حروف و قطعات ریز شابلون دچار شکستگی نشوند.

در روش دیگر شابلون را در یک ظرف مسطح با لبه کوتاه قرار می دهند و حلال را داخل ظرف می ریزند؛ سپس به وسیله قلم مو شابلون را تمیز می کنند. این روش بهترین روش شستشوی شابلون محسوب می شود؛ زیرا شستشو به وسیله قلم مو هیچگونه آسیبی به شابلون وارد نمی کند؛ ضمن این که شستشو سریع تر و دقیق تر انجام می شود.

نکات مهم در نگهداری شابلون ها

پس از استفاده از شابلون می بایست شابلون را روی سطح صاف قرار داد. این عمل باعث جلوگیری از تاب برداشتن شابلون می شود. هنگامی که شابلون استفاده شده به دیوار تکیه داده می شود، پس از مدتی رنگ روی آن خشک می شود و رنگ به صورت دَلَمه شده که باعث تاب برداشتن شابلون می شود.

نکته مهم دیگری که نباید از آن چشم پوشی کرد جلوگیری از خم شدن و تا شدگی شابلون می باشد. شابلون ها معمولا خمش چندانی ندارند و اگر بیش از اندازه خم شوند دچار شکستگی می شوند. به همین دلیل از شابلون ها نمی توان برای سطوح مدور استفاده نمود. ضربه به شابلون و افتادن از ارتفاع نیز باعث صدمه دیدن شابلون می شود که باید از این موارد پرهیز شود.   در این مطلب تلاش کردیم به طور تفصیلی به این سوال که شابلون چیست پاسخ داده شود. اگر هنوز ابهامات و یا سوالاتی در این زمینه دارید در پایین همین مطلب مطرح کنید تا پاسخ آن ها را دریافت کنید.       شابلون چیست

4.5/5 - (8 امتیاز)
این مطالب را هم بخوانید:

انواع باکس پلکسی گلاس

به جعبه‌هایی که از جنس پلکسی ساخته می‌شوند باکس پلکسی گلاس می‌گویند. در این مطلب [ادامه مطلب...]

صفحه پلکسی چیست ؟

در این مطلب ابتدا به شما می‌گوئیم صفحه پلکسی چیست ؛ و کاربردهای این صفحه [ادامه مطلب...]

پلکسی گلاس شفاف چیست

در این مطلب شما با یک ورق کاملا شفاف آشنا خواهید شد که ایمنی آن [ادامه مطلب...]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *