برش لیزری ام دی اف فنری جزو آن دسته از خدمات جدید در حوزه خدمات برش لیزری است. از جمله محدودیت های کار با ام دی اف در گذشته ، عدم انحنا پذیری آن ها بود. این محدودیت مکانیکی ورق ام دی اف سبب می شد که طرح های ارائه شده با این متریال ، صرفا دارای لبه ها و کنج های شکسته باشند. تا اینکه برش لیزری ام دی اف فنری به وجود آمد. طراحان با به کار بردن خلاقیت باعث ظهور این شیوه برش کاری نوین شدند که دریچه تازه ای را در خدمات برش لیزری ام دی اف باز نمود.
استفاده از ام دی اف در گذشته و حال
امروزه از ورق های MDF در ساخت انواع وسایل کاربردی و تزئینی استفاده می شود. خواص و قابلیت های منحصر به فرد این متریال، آن را بسیار پر کاربرد نموده است. در کنار ویژگی های ذاتی ورق ام دی اف، وجود دستگاه های برش لیزر نیز کاربرد آن را چندین برابر کرده است.

بوسیله برش لیزری ام دی اف امکان ساخت و اجرای انواع طرح ها و الگوها امکان پذیر می شود. این تنوع طرح در کنار زمان اندک کار و دقت بالای دستگاه های برش لیزر، این صنعت را بسیار همه گیر و پرکاربرد نموده است.

از جمله بخش های تولید و صنعت که برش لیزر در کنار ام دی اف در آن بسیار کارامد هستند، دکوراسیون می باشد. ساخت وسایل تزئینی و دکوری با طرح های متنوع و گوناگون با انواع کاربری، توسط لیزر بسیار سریع و راحت شده است. شاید در گذشته محدودیت ها و مشکلات اجرایی، سبب محدود شدن طرح های ارائه شده توسط طراحان می گردید. امروزه اما با ظهور لیزر و متریالی مانند MDF ، خلاقیت طراحان حد و مرزی نمی شناسد. انواع طرح های خلاقانه و گاهی بسیار پیچیده با کمک فناوری لیزر در کمترین زمان و بالاترین کیفیت قابل اجرا هستند.
برش لیزری ام دی اف فنری (ام دی اف لبه فنری)


طراحان و متخصصان حوزه برش لیزری ، با خلاقیت خود روش برش لیزری ام دی اف فنری را برای انحنا پذیری ام دی اف ابداع نمودند. بدین منظور ورق های ام دی اف در قسمت هایی که نیاز به خم و انحنا دارند، با الگوهای خاصی برش داده می شوند.

به کمک این برش ها بود که محدودیت مربوط به خم شدگی نیز از طرح های مربوط به ام دی اف ها کنار گذاشته شدند. ازین گونه ام دی اف ها با عناوین مختلفی همچون ام دی اف فنری ، ام دی اف انحنا پذیر یا انعطاف پذیر نام برده می شود.

چگونگی عملکرد برش ها
آنچه در برش های ام دی اف جهت ایجاد انعطاف پذیری حائز اهمیت است، حفظ انسجام و پیوستگی در عین خمیدگی است. گرد آمدن این ویژگی ها در کنار هم مساله ای بود که متخصصان این حوزه با خلاقیت خود برای آن پاسخی یافتند.

به کمک دستگاه های برش لیزری دقیق و استفاده از الگوهای هندسی منظم و تکرار شونده، این امر امکان پذیر شد. وجود شیارهای منظم و مرتب که به کمک لیزر، بسیار ظریف و دقیق در کنار هم قرار می گرفتند سبب ایجاد خاصیت خمیدگی در MDF گردید.

اضافه شدن این قابلیت در کنار دیگر قابلیت های متریال ام دی اف، باعث کاربردی تر شدن هرچه بیشتر آن شد. بدین ترتیب امکان اجرای طرح های دارای انحنا و حتی پیچش، با ام دی اف میسر شد. طراحان بسته به نیاز و مقاصد طرح، با استفاده از الگوهای خاص، ورق های MDF را خمش و پیچش پذیر نمودند. برخی از این الگوهای زیبای هندسی در ادامه به تصویر کشیده شده اند.



کاربردهای عملی
همان طور که گفته شد قابلیت انحنا پذیری ام دی اف ها تحول بزرگی در کاربردی تر شدن آن ها ایجاد نمود. به کمک این ویژگی ساخت انواع احجام و وسایل دکوراتیو و کاربردی میسر گردید. از جمله این کاربرد ها می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
- ساخت انواع جعبه ها و صندوق ها(طلا و جواهرات) با لبه های گرد شده
- ساخت انواع محافظ برای اجسام دارای انحنا مانند لیوان
- ساخت انواع هدایای تبلیغاتی
- ساخت انواع کیف های دستی و کیف های آرایشی
- ساخت انواع لولزم تزئینی و دکوراتیو
- اخت بدنه لوازم خانگی از قبیل رادیو، ساعت و …
و بسیاری موارد دیگر که در این زمینه می توان به لیست بالا اضافه نمود. لازم به ذکر است امکان ایجاد انعطاف پذیری در ورق های MDF با ضخامت های گوناگون امکان پذیر است.


انواع باکس پلکسی گلاس
به جعبههایی که از جنس پلکسی ساخته میشوند باکس پلکسی گلاس میگویند. در این مطلب [ادامه مطلب...]
مرداد
صفحه پلکسی چیست ؟
در این مطلب ابتدا به شما میگوئیم صفحه پلکسی چیست ؛ و کاربردهای این صفحه [ادامه مطلب...]
آذر
پلکسی گلاس شفاف چیست
در این مطلب شما با یک ورق کاملا شفاف آشنا خواهید شد که ایمنی آن [ادامه مطلب...]
آذر